Welcome to Night Vale ">
ʟᴀʏᴏᴜᴛ ʙʏ © ᴍ ᴏ ᴄ ʜ ᴀ
The layout was made specially for me.
All links open in a new tab.

 4. PTA meeting
Negyedik epizód - A szülői munkaközösség gyűlése. Négy órát aludtam, de megígértem magamnak, hogy ma addig nem fekszem le, amíg nem vagyok kész a fordítással. Ennek hála jelen sorok írásakor se angolul, se magyarul nem beszélek már; elnézést az esetleges pontatlanságokért. Angolul teljes diadalában itt meghallgatható.





A Nap nagyon, nagyon öreg már. Meddig tart még, hogy halálra hűljön? Meddig? Isten hozott Night Vale-ben.


Top sztorink: vérfürdőbe fulladt a szülői munkaközösség gyűlése tegnap éjjel, ahogy rés nyílt a tér-idő szövetén a főutcai szabadidőközpont előadótermében; a hasadékból számos, zavarodott és agresszív pteranodon süvített elő. Az izzó portál nem záródott be, és végig sikoltott, szentségtelen hangon, amely a szemtanúk elmondása szerint lármás lurkók visítására emlékeztetett, akik az aratógépbe szorultak; majd a hang lelassult, mintha végighümmögött volna valamiféle ingyenesen letölthető, könnyen kezelhető audioszerkesztő programon.


A pteranodonok főképp szemüveges hölgyeket támadtak meg. A hatóságok továbbra sem értik, miért, és Night Vale egyetlen repülő-dinoszaurusz szakértője, Joel Eisenberg tavaly óta nem épült fel a torokpókokkal folytatott küzdelméből. Egy jó órán át tartott visszaterelni a megrémült szörnyetegeket a tér-idő örvénybe és újrakezdeni a gyűlést, melynek témája elsősorban a menzai áremelés volt. A megbeszélés hamar pocskondiázásba fordult, amikor is Susan Wilman Josh-t, Diane Kreaton fiát „kissé duci”-nak nevezte, és hozzátette, hogy „talán pénzügyi megszorításra van szüksége ahhoz, hogy kevesebbet zabáljon.”


Jelen riporter véleménye szerint Susan Wilman aggasztóan rajong a New York Time bestseller „Freakonomics - Közgazdaságtan szörnyszülötteknek” könyvekért. Nagyon aggasztóan.


Szerencsére senki sem sérült meg az incidens során, bár a Timothy Előadóterem Javítók Vállalkozása Kft. szakértői hétszázötvenezer dollárra becsülik a kárt; az ár tartalmaz egy ajándék viharálló ablakot, valamint évszakonkénti szigetelőtanácsadást!


    


[Lelkesen] Eljött a választások ideje, és tudjátok, ez mit jelent! A sheriff titkosrendőrsége begyűjti bizonyos hozzátartozóinkat, hogy mindenki a megfelelő tanácstagra szavazzon, és ne legyen kavarodás. Az elrabolt családtagokat egy biztonságos és meghatározhatatlan helyen tartják majd, mely alatt (amint azt mindenki tudja) az elhagyatott bányatelep értendő a városhatáron túl.


Ne tévesszen meg benneteket az elnevezés, hallgatók! Az elhagyatott bányatelep a városhatáron túl annyi esztendőn át adott otthont emberrablásnak és illegális letartóztatásoknak, hogy mára már nagyon kellemes kis hely franciaágyakkal, ingyen wifivel és HBO-val. Meg kínzófülkékkel, de, ccö, nem hiszem, hogy bárki rákényszeríti majd a Tanácsot, hogy használni is kelljen őket. Emlékezzetek – ez Amerika. Szavazzatok helyesen, vagy sosem látjátok viszont szeretteiteket.


Az üzenetet a Városi Tanács jegyzi.


    


A Night Vale Napilap bejelentette, hogy a gazdasági válság miatt ezentúl a címlapon is fognak közölni reklámokat. Ha üzleted érdekelt a Platina Prémium Hirdetésben, keresd Leann Hart főszerkesztőt. Hart említette, hogy ezen kívül indítottak egy „írd meg a saját híredet!” programot is az érdeklődő városlakók számára. Mivel minden írót menesztettek, a Napilapnak szüksége van a közösség hozzájárulására, hogy fontos hírekkel és cikkekkel láthassák el Night Vale-t.


Az első Platina Prémium Hirdetés jövőhét hétfőn jelenik majd meg: egy majombébi elszörnyedt pofáját mutatja majd egy odaphotoshopolt kanállal amit hegyesre fentek, a következő felirattal: „jobban tennéd, ha Finish-t használnál.” Hart hozzátette, hogy a Napilap raktárát szétroncsoló tavalyi robbanás továbbra is csak baleset volt, és szeretné, ha a biztosítója visszahívná végre. Legyenek szívesek, vissza. Hívni. Őt.


    


[Komolyan] Most kaptuk a hírt, hogy a sheriff titkosrendőrsége közleményt adott ki a tegnap esti szülői munkaközösségi gyűlésre vonatkozóan. Kiderítették, hogy a robajló portálból előtörő dinoszauruszok, melyek brutálisan félbeszakították az általános iskolai játszótér hintáinak felújításáról szóló vitát, még köztünk vannak, bár a szabadidőközpont munkatársai úgy vélték, sikeresen elkapták az utolsó példányt is ezekből az ősi szárnyasokból. A hatóságok figyelmeztetnek, hogy legalább egy pteranodon szabadon száll még.

Javasolják, hogy minden városlakó kenje be magát alacsony faktorú naptejjel és rejtőzzön el egy cseréptetejű fürdőszobában.


Néhány kíváncsi kézilabdázó, akik az előadóterem melletti pályán gyakoroltak, bedugták a fejüket a portálba – csak hogy lássák, mi van az örvény túloldalán – és drasztikusan elváltozva tértek vissza. A játékosok néhányezer évet öregedtek csupán pár másodperc alatt. A kíváncsi kézilabdázók most a „évezredessé aszott” és a „bénultan tébolyodott” nem éppen irigylése méltó határai között ingáznak.


Mivel a nagyobb egészségügyi biztosítók többé nem veszik figyelembe a pszichológiai és emocionális sérüléseket, így továbbra is kitartunk amellett, hogy sérülés nem történt. „Folyamatos és Nagyon Exklúzív Tudósítás” című különkiadásunkban majd tájékoztatunk titeket a további részletekről.


Biztonságban vagyunk a dinoszauruszok elől? Kizárt.


    


A Városi Tanács megkért rá, hogy olvassam fel a soron következő üzenetet: amennyiben különös aurát észlel háztartásában az alábbi tárgyak körül:


…kérjük, haladéktalanul értesítse a Tanácsot.


    


A Városi Tanácsról szólván, ehéten megszavazták az óriási, patinásra kopott ajtó eltávolítását a Radon Kanyon északkeleti kiszögelléséből – tudjátok, az az a hely ami olyan zöld fénnyel lüktet és szubbasszusban hümmög. Az indítvány támogató szerint a nagy, sárga szimbólum és a vörössel írt „VESZÉLY: PLUTÓNIUM. AZ AJTÓT KINYITNI TILOS. ÉLETVESZÉLY” felirat legrosszabb esetben is goromba látványt nyújtottak, és legjobb napjaikon sem voltak többek elcsépelt sci-fi kliséknél.


Számos Night Vale-i lakos vett részt a gyűlésen, értesüléseink szerint angyalok is – bár soha nem kaptunk megerősítést affelől, hogy az angyalok jelen lettek volna a Városi Tanács bármely találkozóján, vagy akármilyen valaha volt rendezvényen, ami azt illeti. Josie, az öreg hölgy, egy bizonyos fokig egyetértett velem, hozzátéve, hogy a rozsda egészségügyi kockázatot jelent, és az az öreg ajtó amúgy is csak egy időzített bomba volt.  


A jegyzőkönyv szerint Josie azt is mondta, „Az az öreg ajtó. Óóóó, az az ajtó. Még a végén valaki rozsdamérgezést kap tőle.”

[Álmodozva] Carlos, szépséges Carlos, ki tragikusan megnyiratatott, volt az egyetlen, aki ellenvéleménnyel élt a jelentések szerint, bár bizonytalan, hogy valóban a javaslat ellen ágált-e, mivel a jegyzőkönyv szerint csak annyit suttogott a kezében szorongatott fekete téglafonba, hogy „Nincs idő! Nincs több idő!”, majd viharosan távozott a városházáról...


Josie, az öreg hölgy megerősítette, hogy Carlos mindennek ellenére ábszolúte tökéletes volt, és levendulás rágógumitól illatozott.


    

Friss híreink a pteranodonokkal kapcsolatban. A korábbi jelentések némileg pontatlanok voltak, tehát tekintsük át újra a tényeket:


Tévedéseinket őszintén sajnáljunk.


    


Közeledik a fociszezon*, és a Night Vale Skorpiók készen állnak megvédeni középiskolás bajnoki címüket. Mondjuk, ha leverjük Desert Bluffs-ot, a sportrajongók és a Kámzsás Alakok egyaránt elégedettek lesznek! Nazir Al-Mujahid, az edző elárulta riportereinknek, hogy különösen izgatott Michael Sandero hátvéd látványos fejlődése miatt – a játékosba gömbvillám csapott, két dzsip erejét és egy súlyos agyrázkódást szenvedett René Descartes intelligenciáját adva neki.


De, ha Night Vale a földbe döngöli idén keserű riválisát, Desert Bluffs-ot, és így megmenekül a kormány által ránk szabadított pestisjárványtól, mely minden vesztes szezon után sújt minket, Sandero kénytelen lesz fejleszteni pontosságát. A tavalyi meccsen Sandero százharmincból csak két passzt tudott leadni - valószínűleg azért, mert a jobb karját lecsonkolták a könyvtári késedelmei miatt.


Úgy fest, a gömbvillám kigyógyította Sanderót minden betegségéből és a bíróság által megítélt amputációja is helyrejött, és most készen áll rá, hogy leverje Desert Bluffs csapatát, ami minden valószínűség szerint a legrosszabb. csapat. a. világon. Istenem, egyszerűen pocsékak!


    


[Csevegve] Szerkesztőségi rovatunk következik.


Beszéljünk a társasház-etikettről. Jómagam is egy apartmanban lakom, és bizonyos fokú részvéttel és nyitottsággal kell rendelkezni ahhoz, hogy ez elviselhető legyen. A lakók szoros szomszédságban élnek, és mindig lesz pár dolog, amit le kell nyelned, bárhogy bosszant is.


És mindig lesz pár dolog, ami totál tűr-he-tet-len.


Például, bizonyos fokú furcsa, vibráló fényt vagy hőt a közös falakon még el is vár az ember, de bármiféle szivárgás vagy látványos remegés egyszerűen bunkóság a többi lakóval szemben. A halandzsázás, vonyítás vagy rég holt nyelveken való kántálás olyasmi, ami teljesen oké délután egykor, nem pedig hajnali egykor.


Fogjunk össze!


A szemetet a szemetesbe dobd, ne pedig a szemeteshez vezető folyosón szórd szét. Vegyél föl valamit, ha már az ablak előtt ácsorogsz, és csak akkor bonyolódj rituálékba vagy őrült kísérletekbe, amikor senki sem próbál aludni éppen.


Nem kell megnehezítenünk egymás dolgát.


    


Váratlan meglepetésünk van mára, kedves hallgatók. Élőben jelentkezünk a stúdióból egy titokzatos Kámzsás Alakkal, akit párszor már láthattatok a városban! Igazándiból nem hívtuk ide meg semmi, egyszerűen csak itt várt ránk, amikor reggel kilakatoltuk az épületet. A fickó azóta nem mozdult és nem szólalt meg – és őszintén szólva, csak tippre mondom, hogy „fickó”, mert nehéz bármiféle fizikai jellemzőt kivenni a nehéz ruha anyagán át, az arca pedig teljesen rejtve van a csuklya alatti üres és fekete űrben...

De nahát, rádiózunk vagy mi! Egy rádióállomásra tévedt – nézzük, ki tudok-e csikarni belőle egy interjút.

Miszter Kámzsás Alak, hogy szolgál a kedves egészsége?


[statikus zörej, sípolás]


Ööö, jó. Mit szól a tiltott kutyasétáltató park bővítési munkálatairól, melyek nemrég kezdődtek? 

[a statikus zörej erősödik]

Mit szól… bármihez? Van valami, amit szívesen megosztana Night Vale népével a szervezetükkel kapcsolatban? 

[a zörej és a sípolás már szinte elviselhetetlenül éles, Cecil próbálja túlharsogni]

Kedves közönség, biztos ti is halljátok. Nem a rádiókészülékeitekkel vagy a mi adónkkal van probléma. A Kámzsás Alak adja ki ezeket a hangokat stúdiónkban. Ami azt illeti, elég fülsüketítő.
Oké, asszem nem fog leállni egyhamar, és elkezdett levitálni, szóval… kapcsoljuk az időjárásjelentést.





[Ismét profiként] Hölgyeim és uraim, a titkosrendőrség az imént jelentette, hogy a tegnap esti szülői munkaközösség gyűlésén megnyílt tér-idő portál végre lezárult. Az utolsó prerodactyluszt visszaküldték saját idejébe egy történelem előtti, vagy egy alternatív univerzumban létező Night Vale-be.


A teremtmény élettelen teteme a kutyasétáltató park bejáratának vonzáskörzetében került elő, lenyúzott hússal. Belsőszerveinek többségét védtelen koponyája köré fűzték - mintha valamiféle régimódi húskoszorú lenne, melyet alapítóatyáink is viseltek a tizennyolcadik században: a vallási vezetők, akik elsőként telepedtek meg szép földünkön.


A dinoszaurusz hulláját visszalökték az örvénybe, és az örvény ezzel bezárult, valamint a szülői munkaközösség gyűlését áthelyezték jövő kedd este hat órára. A találkozó folytatja fontos vitáját arról, autizmust okoznak-e a hátizsákok. Megemlékezést is tartanak a harmincnyolc tanárról és szülőről, akik életüket vesztették a támadásban, utána pedig tombola következik! Ne feledjétek - a győzteseknek jelen kell lenniük a számok kihúzásánál, hogy átvehessétek nyereményeiket.



    


A Városi Tanács és a titkosrendőrség közös közleményében emlékeztet minden Night Vale-i lakost, fajtól és földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül, hogy ne lépjenek be a kutyasétáltató park területére, ne nézzenek rá vagy ne gondoljanak rá túl hosszan. Nyilatkozatuk szerint jelen emlékeztető teljességgel független a mai nap eseményeitől.


Maradjatok bekapcsolva - egy órás különkiadásunk következik, a "Morzekódok trombitakvartettre!" 


És hallgatók: Night Vale ősi hely, történelemmel, titkokkal tele, mint arra ma újból ráébredhettünk. De a jelen helye is ez, tele élettel és velünk. Ha halljátok a hangomat, ahogy elevenen szólal, tudhatjátok: nem vagyunk még történelem. Életünk most zajlik. Hát nem csodálatos?


Jó éjt, hallgatók.


 Jó éjt.






Mondás mára: mi az, ami reggel négy lábon jár, délben kettőn, és este egy harmadikat növeszt? Nem tudom, de itt van a hálószobámban. Segítsetek. 






* Fociszezon – Amerikai futballról van szó, amit ugye, kézzel játszanak (amennyiben van kezük).

Valamint

 - A Tide márkanevet aljas mód Finish-nek fordítottam, mert a magyar közösség számára ez ismertebb és így gyorsabb az asszociáció.

- Aki talál egy értelmes magyar szót a „community hall”-ra, az osztályfőnöki dicséretben részesül. Tudjátok, ez az a hely ahol az egész kisváros összecsődül, hogy fontos kérdésekben szavazzanak. Na Amerikában erre van egy külön épület.





Címkék:

"4. PTA meeting" közzétéve : 2013. augusztus 29., csütörtök @0:49 | 16 hozzászólás

« vissza | előre »

Copyrighted © TeaCakeHouse. All rights reserved. Thank you.
View with Google Chrome in a 1280 x 800 SR. Inspired by Kaith, Images from Cursor from Images from